E-mailadres dinsdag 31 juli 2012 12:23 Afdrukken

bushalte

Kwaliteitsverbetering bushalte Woudenberg

De provincie Utrecht werkt samen met de gemeente Woudenberg aan het aanpassen van bushaltes ‘De Poort’ in Woudenberg. De fietsenstalling wordt vernieuwd en uitgebreid en de halte wordt beter toegankelijk gemaakt voor mensen met een mobiliteits – of visuele beperking.

Toegankelijkheid personen met beperking
Een belangrijke kwaliteitsverbetering van de bushaltes is het toegankelijk maken van de haltes voor mensen met een mobiliteits- of visuele beperking. Hiervoor wordt het busperron op gelijke hoogte gebracht met de instap van de bus, zodat passagiers gelijkvloers kunnen in- en uitstappen. Ook de toegangspaden tot het busperron worden aangepast zodat reizigers in een rolstoel makkelijker op het perron kunnen komen. Voor mensen met een visuele beperking komen er geleidelijnen in de vorm van ribbeltegels die de weg naar het perron wijzen.

Stallingsruimte
De huidige stallingsvoorzieningen hebben onvoldoende capaciteit voor het aantal geparkeerde fietsen. De twee parkeerplaatsen aan de Parallelweg worden gebruikt voor het parkeren van fietsen. Deze situatie leidt tot veel schade aan fietsen, een rommelig straatbeeld engevaarlijke situaties door omgevallen fietsen. Bij bushalte 'De Poort' aan de noordzijde worden de huidige fietsenstallingen verwijderd en vervangen door fietsklemmen op de locatie van de huidige parkeerplaatsen. De nieuwe fietsenklemmen voldoen aan de eisen van de ,,fietsparkeur'' kwaliteitsnormen. In de nieuwe situatie is er plaats voor circa tachtig fietsen. Ook aan de westzijde van de bushalte worden de fietsvoorzieningen verbeterd.

Werkzaamheden
Tussen 9 en 20 juli gaat de provincie Utrecht aan de slag met het aanpassen en beter toegankelijk maken van de bushaltes. Tijdens de werkzaamheden geldt ter plaatse een maximum snelheid van 30 km/uur. Fietsers en voetgangers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid naar de andere kant van de weg of ze worden op een andere veilige manier langs het werk geleid. Voor buspassagiers zijn er tijdens de werkzaamheden tijdelijke haltes binnen een straal van 100 meter van de bestaande haltes van ‘De Poort’.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner