Actuele producten
TACK waarschuwingsnoppen en geleidelijnen

TACK waarschuwingsnoppen en geleidelijnen

TACK waarschuwingsnoppen en geleidelijnen worden gebruikt voor een betere toegankelijkheid voor mensen met een visuele functiebeperking of het afbakenen van gevarenzones (trappen e.d.) in openbare gebouwen.

Wandelen buiten de gebaande paden

HeareApp: Wandelen buiten de gebaande paden

Het aanbod van goede navigatiesystemen voor blinden en slechtzienden in stedelijke gebieden is ruim, maar recreatieve routes als boswandelingen zijn niet opgenomen in de standaard navigatiepakketten. De HeareApp brengt hier verandering in. 

Verwarmbare parkeerplaatsen sneeuw- en ijsvrij

 Verwarmbare parkeerplaatsen sneeuw- en ijsvrij

Met de introductie van prefab verwarmbare parkeerplaatsen, zet Leicon een stap in het verbeteren van de toegankelijke parkeervoorzieningen in Nederland. Door het modulaire systeem kunnen zowel gewone parkeerplaatsen als invalidenparkeerplaatsen aangelegd worden. 
Samen werken aan toegankelijkheid

Samen werken aan toegankelijkheid

Het was tijd om op een moderne manier de toegankelijkheid in beeld te brengen. Om mensen de weg te wijzen naar toegankelijke gebouwen en voorzieningen, en de mogelijkheid te bieden dit eenvoudig aan elkaar door te geven.

Hellendoorn kiest voor prefab drempels

Hellendoorn kiest voor prefab drempels

De gemeente Hellendoorn bewijst dat verkeer, veiligheid en woongenoot goed samen gaan. Bij de gebiedsinrichting zweert zij bij het gebruik van prefab sinusdrempels, aanbevolen door CROW.

Pro-actief rolstoelvervoer

FiTSystem Pro: pro-actief rolstoelvervoer

Flex-i-Trans,  al 35 jaar specialist in flexibele vervoerssystemen, presenteert tijdens de Taxi Expo op 2 en 3 december 2011 haar nieuwste uitvinding: FiTSystem Pro. FiT®System Pro is het eerste pro-actieve systeem voor rolstoelvervoer.

EuroSleutel

EuroSleutel

 

Mensen met een functiebeperking hebben vaak de grootste moeite om buitenshuis een aangepast toilet te vinden. Met de Eurosleutel en een gestandaardiseerd sluitsysteem behoort dat probleem tot het verleden.

Basisvoorwaarden aanleg hellingbaan

Basisvoorwaarden en vereisten aanleg hellingbaan

Met het informatie-document ‘Basisvoorwaarden en vereisten aanleg hellingbaan’ beschikt u over alle gegevens waarmee u de hellingbaan écht rolstoeltoegankelijk kunt aanleggen. Rekening houdend met de wet- en regelgeving en aangevuld met tips op basis van jarenlange praktijkervaring.

HalteScan

HalteScan

HalteScan is de online haltebeheer- en monitoringtool.

Vier meter lange rolstoel boomstamtafel

Vier meter lange ‘rolstoel boomstamtafel’

Bij revalidatiecentrum Sonnevanck te Harderwijk staat een vier meter lange, eikenhouten picknicktafel. Niet alleen de afmetingen zijn bijzonder; door een slim maar eenvoudig ontwerp is het buitenmeubel speciaal geschikt gemaakt voor mensen in een rolstoel.

Optimale geleidelijnen

Optimale geleidelijnen

Waar een ‘natuurlijke obstakelvrije gidslijn’ ontbreekt kan een ‘kunstmatige gidslijn’ zeer nuttig zijn bij een visuele beperking. Ca. 3 tot 4 procent van de bevolking wordt door deze aandoening in hun meest elementaire communicatiemogelijkheid belemmerd: zelfstandig verplaatsen van A naar B.

Gelijkvloerse instap voor OV

Gelijkvloerse instap voor OV

Toegankelijkheid van het OV begint bij de halteplaats. In veel situaties is het in- en uitstappen van de bus een groot probleem. Met name voor mensen met een beperking is het van groot belang dat de bus niet te ver van het perron stopt en dat de te overbruggen instaphoogte beperkt blijft.

Meest bekeken projecten

Error: Any articles to show

Meest bekeken producten

Error: Any articles to show

Meest bekeken leveranciers

Adverteren

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Platform Toegankelijkheid?
 


Klik hier voor informatie

Contact

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. Altijd binnen 24 uur bericht terug!
 

Naar contactpagina

Banner Banner Banner Banner